Veien til fagprøve

Fagprøve, er noe alle etter læretiden er over, skal opp til. Fagprøven er nervepirrende og meget stressende, men i denne artikkelen skal vi fortelle dere at den ikke trenger å være noen av de delene, dersom man vet hva det skal legges vekt på, hva man kan forvente skal komme på prøven og hva man kan bli spurt av sensor.

Veien til fagprøve
Etter endt læretid får du et brev sendt hjem med tid og dato som du skal møte opp til for å få fagprøven. Prøven kommer til å bestå av en oppgave og når det gjelder elektrikerfaget, får du tre deler i permen. Disse er elektro, automasjon og data. Hva det legges mest vekt på er elektro. Permen inneholder også vurderingskriteriene for de forskjellige karakterene, nemlig ikke bestått, bestått og meget godt bestått. Disse kriteriene blir gitt etter hvor mye arbeid, læring og kunnskap du har innenfor faget.

Fagprøven varierer litt blant alle områder i Norge, men hensikten er felles - å kunne se at man har forstått arbeidet og faget, og kan håndtere ting med sikkerhet.

Fått ikke bestått, hva nå?
Om du ikke har bestått fagprøven første gang er dette veldig kjedelig og kjipt, men heldigvis får man tatt opp fagprøven etter 3 måneder, men en ny sensor. I tillegg slipper man å betale for å ta prøven på nytt, men om du ikke består andre gang må du betale selv.

Fått meget godt bestått
Om du har fått meget godt bestått på fagprøven er dette veldig positivt. Et meget godt bestått fagprøve betyr at du har god kunnskap og forståelse for faget, og dette vil gi deg 25 studiepoeng når du videre ønsker å ta høyere utdanning.

Spørsmål som kan forventes å komme på prøven
Elektro er et stort og bredt fag, og derfor kan bli spurt om hva som helst angående dette, men hva det legges mest vekt på er sikkerheten. Med sikkerhet menes det sikkerhet på menneske, dyr og anlegget.
Sensor velger å stille spørsmål utifra oppgaven som har blitt tildelt, men kan selvfølgelig spørre alt innenfor faget.

Les også våre artikler: Tips til fagprøve og Tips til fagprøve del 2, og glem ikke å like oss på våre sosiale medier!

Lykke til!

Elfag Entusiastene er en blogg som hovedsakelig dreier seg om elektrofaget, her vil det publiseres kunnskapsrike artikler og videoer.

Del

Relaterte Posts