Krav til elbil kurs

Elbiler, biler som er drevet av elektrisitet fra størmnettet vårt, får strøm gjennom ladestasjoner. Elbil kursen har spesifikke krav slik at elektronikken i bilen ikke tar skade/brenner, og ladestasjonen, kabler og boligen ikke blir ødelagt av slike strømmer, da disse er høye strømmer som blir sendt ut i en lengre periode.

Krav til elbil kurs

Når man skal få installert ladestasjon, må denne bli montert av en elektriker som gjør det i henhold til NEK 400:722. Denne avsnitten i NEK, tar seg av alt som må gjøres for å ha en sikker elbil anlegg. I tillegg til det skal man følge leverandørens produktanvisninger.

NEK 400:722 sier først og fremst at elbil kursen må ha en jordfeilbryter tybe b, denne typen jordfeilbryter tar seg av DC strømmer.

Den må også ha en overspenningsvern i tavlen slik at overspenninger ikke ødelegger elektronikken i laderen og elbilen. Overspenningsvern for elbillader har vært krav siden 2019.


Forskjellige ladestasjoner

Det er mange typer ladestasjoner og mange leverandører. Under kan dere se en liste av forskjellige typer ladestasjoner.

Zaptec Pro
Zaptec Pro som kan trekke maks 22kW og kan lastbalanseres. Zaptec Pro kan ha flere ladestasjoner koblet sammen på en kurs og er en fin løsning for borettslaget.

Zaptec Go
Zaptec Go en liten 22kW ladestasjon som er egnet for boliger.

Easee
Easee er en ladestasjon som er liten og estetisk. Denne kan trekke maks 22kW.



Elfag Entusiastene er en blogg som hovedsakelig dreier seg om elektrofaget, her vil det publiseres kunnskapsrike artikler og videoer.

Del

Relaterte Posts