Arduino

Arduino
I de siste årene har det startet en ny trend, og det er å bygge sine egne elektroniske komponenter. Det har blitt så enkelt at man kun trenger et par hundrelapper og litt tid for å lage sin egen elektronisk komponent. I 2005 startet Italia med å lage Arduino-board som skulle være en lettvint måte å kunne lage elektroniske komponenter.

Hva er arduino?
Arduino er en enhet for å kunne lage elektroniske komponenter med åpen kildekode. Den har mer fysisk omgivelse enn datamaskinen, for eksempel kan man styre sensorer og aktuatorer gjennom en Arduino-board. Det finnes også Arduino kompatible board som koster en brøk del av prisen til Arduino-board.

Hvordan begynne med det?
For å kunne starte med det må man ha en Arduino board, eller en kompatibel board og dens programvare Arduino IDE.

Hvilken board bør man velge?
For en som er helt ukjent med dette anbefaler vi at man bør begynne med en Arduino UNO board, den har alt man trenger for å starte og har veldig mye informasjon angående programmering og informasjon om hvordan man skal bruke den på nettet.

Hvordan programmere Arduino-board?
For å kunne programmere Arduino-board trenger du dens programvare Arduino IDE, som er en åpen kildekode og har en stor samfunn som deler koder. Med den blir det ganske enkelt å starte å programmere Arduino-boarden.

Moduler
Moduler er elektroniske komponenter som er ferdigbygde deler som man bruker sammen med Arduino-boarden. En modul kan for eksempel være en PIR sensor, light emitting sensor, et relè, dimmer, kamera-modul etc.

Hva trenger man?
Du trenger følgende ting:
  • Arduino board/kompatibel board
  • Moduler
  • Jumper wires
  • Datamaskin
  • Breadboard for prototyping
  • Resistanser
  • Diverse elektroniske komponenter
Husk å like oss på våre sosiale medier!

Elfag Entusiastene er en blogg som hovedsakelig dreier seg om elektrofaget, her vil det publiseres kunnskapsrike artikler og videoer.

Del

Relaterte Posts