Smarthus

Smarthus tab
Smarthus er en løsning som gjør huset "smart", det vil si at huset kan bli styrt av en fjernkontroll, mobil, tablet eller noe som kan kobles via bluetooth eller wifi. Ved hjelp av smarthus er du altid sikker på at huset er i velstand.

Hva er det som kan styres?
Det er ikke noe grense på hva som kan bli styrt gjennom en smarthus løsning, som for eksempel om du vil slukke lyset eller tenne det, sette på varme, høytalere, kamera, tyverialarm og alt det man ønsker å styre via mobil eller nettbrett.

Forskjellige smarthus løsninger
Det er et bredt utvalg å velge mellom, når man skal velge smarthus løsning. Det er forskjellige prisklasser på alle, de vanligste leverandører av smarthus løsninger som blir brukt er fra Schneider, Elko, Eaton og KNX.

Hvorfor velge smarthus?
En smarthus løsning gjør det enklere å styre boligens installasjon ved hjelp av en mobil eller nettbrett, Det gjør også at man sparer penger ved å redusere strømforbruket, ved å sette opp tider på for eksempel varme, lys og stikkontakter.

Hvem kan installere et smarthus løsning?
Kun en elektriker/fagarbeider kan installere smarthus løsning gjennom et autorisert elektro firma.

Trådbasert smarthus og trådløs smarthus
Man kan velge mellom to typer smarthus løsninger trådbasert og trådløs, den trådbaserte løsningen er at man setter kabler til punkter der man skal ha for eksempel brytere eller stikkontakter og kobler det til en styringsenhet som er plassert i sikringsskapet, denne egner seg til et nybygg eller et renoveringsobjekt. Den trådløse smarthus løsningen har et stort utvalg av brytere, dimmere, trådløse sendere og fjernkontroller som er batteridrevne og klistres rett på veggen der man ønsker det, denne løsningen er egnet for der man ikke vil fjerne den eksisterende infrastrukturen.

Positive punkter ved smarthus
+ Enkel styring via mobil eller nettbrett
+ Spare strøm ved å forhåndsinstille tider 
+ Modernisere en installasjon
+ Bedre sikkerhet
+ Bedre komfort 

Negative punkter ved smarthus
 - Det koster mye å sette opp et smarthus løsning
Husk å like oss på våre sosiale medier! 

Elfag Entusiastene er en blogg som hovedsakelig dreier seg om elektrofaget, her vil det publiseres kunnskapsrike artikler og videoer.

Del

Relaterte Posts