Komfyrvakt

komfyrvakt
Komfyrbrann er en veldig vanlig årsak til brann i Norge. Det oppstår vanligvis på dagtiden og rammer mest eldre folk da de er mer glemske og kan fort glemme å slå av komfyren. Det rammer også yngre mennesker som har drukket eller tatt rus, latt ovnen være på for å lage mat og glemt eller sovnet fra komfyren.

Hvordan fungerer komfyrvakten?
En komfyrvakt er en sensor som detekterer om komfyren har blitt slått av. hvis ikke den er slått av vil den reagere på en viss temperatur, og sende komfyrvakten signal for å slå av strømmen på den tekniske stikken. Bryteren kan være plassert i sikringsskapet eller inni den tekniske stikken.

Trådbasert komfyrvakt
Denne typen av komfyrvakt er en fast løsning og monteres av en elektriker. Denne typen er litt dyrere da den skal monteres, det koster rundt 4-6000 kroner for en trådbasert komfyrvakt.

Trådløs komfyrvakt
Den trådløse komfyrvakten er den mest brukte komfyrvakten, da den er enklere å montere. Den gjør det samme som en trådbasert komfyrvakt og koster rundt 3 til 4000kr. Disse kan man montere selv da de fleste er bare å plugge inn i gamle tekniske stikk og sette komfyrvakten hvor leverandøren spesifiserer.

Krav til komfyrvakt
For å unngå at det skal bli flere komfyrbranner, ble det krav å ha komfyrvakt på alle nye boliger, laget etter 2010. Komfyrvakt anbefales uansett å ha, da dette kan redde liv og unngå eiendomsskader.
Husk å dele og like oss på sosiale medier!

Elfag Entusiastene er en blogg som hovedsakelig dreier seg om elektrofaget, her vil det publiseres kunnskapsrike artikler og videoer.

Del

Relaterte Posts